Normes d'ús



A Gallecs, és especialment obligatori portar els gossos lligats i prohibit la circulació amb vehicles (excepte autoritzats i ús agrícola). Respectant les normes d'ús en assegurem de preservar els valors naturals de l'espai protegit de Gallecs.

jueves, 29 de septiembre de 2011

Un pas endavant..

Aquesta setmana l'ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat l'ordenança on es prohibeix la pràctica de la falconeria en el seu terme municipal. Tots els partits polítics van votar a favor. Els que s'estimen Gallecs estan contents per aquest gran pas que s'ha donat. Ara, caldrà esperar i observar si efectivament es deixa de practicar falconeria a la carena de Bandolers i d'altres espais del terme municipal. Alhora demanem que la resta d'ajuntaments de l'EIN que encara no han prohibit la falconeria s'afegeixin a la mesura adoptada per Mollet, per tal que es deixi de practicar a l'EIN i aquesta prohibició quedi aprovada al Pla Especial de l'espai. Esperem que els ocells algun dia puguin, per fi, fer gaudir a tothom de la seva presència a Gallecs, sense les limitacions dels horaris de la falconeria.

jueves, 15 de septiembre de 2011

Fira d'artesans de Mollet del Vallès

Durant aquest cap de setmana -16, 17 i 18 de septembre- es realitza a Mollet del Vallès la Fira d'artesans, on el Drag tindrà una paradeta amb tallers, samarretes, entre d'altres.










Us hi esperem!

Educació: Maneig de Serps ferides

Si trobem una serp clarament ferida
1. El que primer hem de fer és preparar una peça de roba y una bossa de roba com les del pa (o una caixa de fusta o plàstic amb ventilació també serveix).















 2. Li tirarem la peça de roba a sobre, palparem amb cura fins que trobem la serp, l'agafarem amb una mà per sota el cap i l’altra pel mig del cos, amb cura. 



 3. La posarem a la bossa i farem un nus, durant el transport posarem la bossa amb la serp en un lloc on no es doni cops, com a una caixa sensa tapa. 





4. La portarem al centre de recuperació més proper perquè pugui ser atesa el més aviat millor, per garantir la seva supervivència.

Blog del Drag

El D.R.A.G estrena blog.

Som una associació dedicada a la preservació, l’educació ambiental i la divulgació de la fauna i flora local de Gallecs i el Vallès. També contribuïm al coneixement del medi a través d’estudis de seguiment de la fauna i la flora. Vam néixer amb un interès especial en els rèptils i amfibis, bioindicadors força determinants per establir l’estat general de salut dels diferents ecosistemes on viuen, però a l’actualitat s’ha incorporat una secció d’ornitologia i botànica, i estem interessats en qualsevol grup faunístic (mamífers, invertebrats, etc.).